Omschrijving

TIG lassen met Rustbuster

Er bestaan verschillende processen voor het TIG lassen, deze processen zullen hieronder weergegeven worden. Wilt u meer weten over het TIG lassen? Lees dan het TIG instructieboek: ''Stap voor Stap TIG lassen'', die u uiteraard ook bij Rustbuster kunt verkrijgen.
TIG HF ontsteking

Om TIG (Tungsten Inert Gaswelding) te kunnen lassen, dient eerst de vlamboog ontstoken te worden. Dat kan door met het Wolfraam het werkstuk aan te raken. Een makkelijker manier is door middel van een HF (High Frequency) ontsteking. Het lasapparaat genereert een soort bliksem waardoor de vlamboog ontstoken wordt. Dit verwijdert de kans op vervuiling van het Wolfraam bij het starten van de las. Download de video over TIG HF ontsteking hier.

TIG staal gelijkstroom (DC)

TIG lassen van staal met de Cebora 1540/DC HF. U hoort aan het begin een klik, dat is de Hoogfrequente (HF) ontsteking die het mogelijk maakt de vlamboog te starten zonder het werkstuk aan te strijken. Dit bespaart u een grote hoeveelheid Wolfraam elektrodes. Aan het einde van de las ziet u dat de vlamboog langzaam afgebouwd wordt (door middel van de down-slope functie op het lasapparaat), dit voorkomt kraters aan het einde van de las. Lassen van staal en RVS vereist een gelijkstroom TIG lasapparaat (DC = Direct Current). Download de video over TIG staal gelijkstroom hier

Aluminium wisselstroom (AC)

Het TIG lasproces is ook geschikt om aluminium te lassen. Hiervoor heeft u echter wel een wisselstroom TIG lasapparaat nodig. De wisselstroom (AC = Alternating Current) doorbreekt de oxidelaag die ontstaat bij het lassen van aluminium.

Download hier de video over het  aluminium wisselstroom proces.

Heeft u nog vragen en/of opmerkingen, neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze winkel te Veenendaal. In onze showroom kunt u de TIG lasapparaten rustig bekijken en uitproberen. Graag tot ziens!

TIG lassen TIG lassen