Omschrijving

Lasdraden bestellen bij Rustbuster

Lassen en lasdraden zijn meestal onlosmakelijk met elkaar verbonden. Rustbuster heeft diverse draden in haar assortiment, zodat u bijna altijd vindt wat u zoekt. In dit overzicht kunt u zien welke lasdraden er zijn en wat u ermee kunt doen.

  • Gasgevuld (Flux lasdraad) 0,9 mm
  • RVS lasdraad 0,8 mm
  • MIG (C02) lasdraad 0,6/0,8/1,0 en 1,2 mm
  • Aluminium lasdraad 0,8 en 1,0 mm

Gasgevuld (flux-core) lasdraad

Deze lasdraad is bedoeld voor het gasloos lassen.De lasdraad is hol en binnenin voorzien van een speciaal poeder dat de functie van het beschermgas overneemt. Dit soort lasdraad wordt ook wel poederdraad genoemd. In de praktijk spreekt men ook wel over  'gasgevulde draad' maar dat is feitelijk een onjuiste benaming (er zit namelijk geen gas in).

RVS lasdraad

Past op de meeste lasapparaten behalve de kleinere hobbyapparaten van Ferm, Kinzo etc. RVS kan worden gelast met menggas 85/15 maar voor optimale (professionele) resultaten heeft u 98/2 nodig. Nabewerking van de lassen kan door middel van slijpen en polijsten of beitsen met de speciale beitspasta.

MIG (CO2) lasdraad

Voor het lassen aan dun plaatwerk (2 à 3 mm), verzinkt of roestig plaatwerk, meer dan 2 à 3, 6 en 8 à 10 mm dikte. Bij voorkeur menggas 85/15 gebruiken. De rollen zijn in variërende maten verkrijgbaar: kleine rollen op 10 cm haspels, universele rollen op 20 cm haspels en grote rollen op 30 cm haspels.

Lasdraden mig/mag

Aluminium lasdraad

Bij het lassen van aluminium dient u 100% Argon te gebruiken. Het lasapparaat moet bij voorkeur ook worden voorzien van een teflon of carbon draadgeleider (i.p.v. de stalen spiraal). De rollen lasdraad zijn verkrijgbaar in kleine rollen op een 10 cm haspel en standaard rollen op een 20 cm haspel. Deze lasdraden zijn passend op lasapparaten die werken met spoelen van max 20 en 30 cm.

CuSi lasdraad

Dit zijn kleine rollen lasdraad op een 10 cm haspel passend op alle lasapparaten die werken met spoelen van 20 cm. Bij het lassen met CuSi lasdraad dient u 100% Argon te gebruiken. CuSi lasdraad is een koperlegering (Cu = koper, Si = silicium) die wordt gebruikt voor het zogenaamde MIG-hardsolderen. Door het lagere smeltpunt van de lasdraad wordt er minder warmte in de plaat gebracht. Tevens wordt een niet roestgevoelig toevoegmateriaal gebruikt. Voor het gebruik van CuSi lasdraad is een lasapparaat vereist met een programma-instelling voor CuSi draad. 

Indien u nog vragen en/of opmerkingen heeft, neem dan contact met ons op of kom gerust langs in onze winkel. Wij staan u graag te woord, zodat u vindt wat u zoekt. Hopelijk tot ziens bij Rustbuster!